Geldwerving

Het vermogen van de stichting wordt gevormd door, donaties van fondsen en particulieren.

Beheer vermogen en beloningsbeleid

De leden van het bestuur genieten ontvangen geen vergoeding  m.u.v. voor gemaakte kosten voor de Stichting. De penningmeester is verantwoordelijk voor de inkomsten en uitgaven en legt daarvan verantwoording af aan de andere bestuursleden en middels de jaarrekening aan buitenstaanders.

Besteding van vermogen

Ontvangen gelden worden projectmatig ingezet ten behoeve van het Diakonessenhuis in Paramaribo. De projecten wordt in samenspraak met het bestuur van Diakonessenziekenhuis te Paramaribo vormgegeven, zodat vraaggericht wordt gehandeld. In dit bestuur is een vast contactpersoon, waarmee afspraken worden gemaakt over de bestedingen en verantwoording van de projectkosten. Benodigdheden voor het Diakonessenziekenhuis, worden of via inzameling in Nederland en verscheping verkregen of zo mogelijk ingekocht in Suriname. De kosten van de stichting zelf beperken zich tot administratieve kosten, zoals het onderhouden van de website en behoud van de bankrekening en kosten voor het functioneren van de stichting (zoals Kamer van Koophandel).

Financiële verantwoording

Alleen de gemaakte kosten voor gesteunde projecten/initiatieven die financieel zijn verantwoord worden vergoed.

Optimalisatie door coöperatie”

Vanaf 2020  heeft Switie Marien zich gericht op de bekostiging van de verscheping van  containers met medische hulpgoederen voor het Diakonessenhuis te Paramaribo. Om te voorkomen dat een deel van de container ongebruikt verscheept werkte  Switie Marien respectievelijk samen met  Stichting Zorg Samen voor Suriname en sinds medio 2022 met St Vrienden van Suriname.   

Werkwijze

Switie Marien werkt sinds 2020 nauw samen het Diakonessenhuis in Utrecht in het “Diak voor Diak” project   

Het “Diak voor Diak” project

In het Diakonessenhuis Utrecht wordt op de verschillende afdelingen overtollige spullen ingezameld, die in het Nederlandse ziekenhuis niet meer gebruikt worden. Het gaat om overtollige medische apparatuur en materialen en verpleegkundige artikelen r die economisch afgeschreven zijn, maar in Suriname nog heel goed gebruikt kunnen worden. De inzameling en opslag van de goederen wordt gecoördineerd door het Diakonessenhuis te Utrecht. Deze inzameling van goederen verloopt in goed overleg met het Diakonessenhuis te Paramaribo om te waarborgen dat er alleen goederen verscheept worden die in Suriname bruikbaar zijn. Stichting Switie Marien zet zich ondertussen in voor inzameling van de financiële middelen om de container te kunnen verschepen. Switie Marien en het Diakonessenhuis stemmen hierin regelmatig af en besluiten samen wanneer voldoende goederen en middelen zijn verzameld om een container te vullen. Voor het transport wordt tevens samengewerkt met Stichting Vrienden van Suriname

Deze stichting verzamelt en verstuurt al meer dan 25 jaar gemiddeld 10 tot 12 keer per jaar grote (40 ft) zeecontainers met hulpgoederen naar Suriname. In dit nieuwe samenwerkingsverband hopen we de komende jaren meerdere containers (deels) te kunnen vullen en verschepen Afstemming  met  het Diakonessenhuis in Paramaribo zal daarbij altijd geschieden om te voorkomen dat dure zeecontainerruimte wordt gevuld met niet noodzakelijkmateriaal.